Силачі Тернопільщини побили рекорд України (Подивитись)


На набережні Тернопільського озера провели Перший відкритий турнір з підйому штанги на біцепс. Силачі з Кременеця і Збаража у три підходи піднімали гирі вагою близько центнера. Майстерність у чоловіків різна, тож «брали» штангу вільним стилем.

– То перший захід, до якого долучається наша «Українська федерація силових видів спорту та бойових мистецтв», –  розповідає головний суддя змагань, майстер спорту України з пауерліфтингу Ярослав Шуляк. – Силові види спорту потрібно популяризувати. Підйом на біцепс –  це відносно новий вид спорту в Україні. Залишилось мало федерацій, які офіційно видають посвідчення «Майстра спорту»  і «Майстра спорту Міжнародного класу». Ми плануємо долучитись до цього, спростити цю процедуру, щоб ці звання були доступні для людей, які займаються спортом.

Вихователь Збаразької спортивної школи-інтернату, тренер відділення гирьового спорту ДЮСШ м. Збаража Віталій Гуголь  підняв 117-кілограмову штангу. Вона на 20 кілограмів важча за ту, яку нині вважають рекордом України –  96,5 кг. Відтак, став переможем у двох категоріях.

Список презерів:

Підйом штанги на біцепс вільним стилем:

  1. Гуголь Віталій
  2. Джага Олег
  3. Фречка Євген

Гирьовий спорт до 90 кілограмів:

  1. Балабух Андрій
  2. Шевчук Василь
  3. Гуменний Володимир

Гирьовий спорт  понад 90 кілограмів:

  1. Гуголь Віталій
  2.  Грушицький Василь
  3. Шуляк Ярослав.

Арміліфтинг:

  1. Балабух Андрій
  2. Шуляк Ярослав
  3. Жагало Ігор

Попередня стаття

На Тернопільщині зловили рибних браконьєрів

Наступна стаття

На Тернопільщині придбають автобуси для школярів з особливими потребами (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.