Розвивати ягідні кооперативи на Тернопільщині допоможуть спонсори (Відео)

Проект Територія розвитку.

На створення ягідного кооперативу – 100 тисяч гривень. Агрохолдинг «Мрія» готовий підтримувати ініціативи людей. Аби продемонструвати наскільки прибутковою може стати власна справа, компанія організовує виїзні презентації.

Два роки тому у селі Хоробрів Козівського району розпочав свою роботу кооператив «Файна Поляна». Нині люди, за підтримки Агрохолдингу «Мрія», обробляють 16 гектарів поля.

– Кооперативи мають переваги. Перш за все у формуванні більшої партії продукції і отриманні кращої цінової пропозиції. Переваги в логістиці, бо один автомобіль може перевезти стільки ж ягід, як п’ятеро маленьких автомобілів, але це буде набагато дешевше і простіше. Також кооператив має можливість брати участь у програмах підтримки, – каже керівник СОК “Файна Поляна”, Василь Вега.

«Файна Поляна» – один з трьох кооперативів на Козівщині і десяти в Україні, які розпочали свою роботу за підтримки «Мрії».

Успішним досвідом роботи діляться і учасники кооперативу «Старий Млин» у Ценові. Частуючи мешканців села власноруч зробленими сирами, про власне потужне виробництво мріє Орися Михайлишин.

– 3 роки тому ми з чоловіком переїхали з Тернополя в село, завели кози і почали їх «бавити». Відповідно, коли з’явилось молоко, постало питання його переробки, – розповідає пані Орися. – Сьогодні ми переробляємо в день 250 літрів молока. Якщо дасть Бог, можна і тонну переробляти в день.

Розширити виробництво сім’ї допоможе додаткове недешеве обладнання. Безвідсотковий кредит на суму 200 тисяч гривень подружжю готовий надати Агрохолдинг «Мрія». Впродовж двох років компанія активно допомагає ініціативним українцям створювати кооперативи, підтримуючи їх фінансово та організаційно. Цьогоріч на підтримку існуючим та новоствореним кооперативам Агрохолдинг виділить 4 мільйони гривень.

– Для початкового кооперативу, який тільки створюється, ми готові виділити 100 тисяч гривень на безповоротній основі. Якщо цих коштів мало, ми готові додатково виділити ще 200 тисяч гривень на поворотній основі. Ці кошти надаються без відсотків на два роки, – зазначив директор благодійного фонду Агрохолдингу “Мрія” Василь Мартюк.

Попередня стаття

Чи в безпеці тернопільські школярі під час навчання? (Відео)

Наступна стаття

Тернопільських правоохоронців обшукували київські колеги

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.