Через кишкову інфекцію закрили дитсадок на Тернопільщині (Відео)


150 вихованців дитсадка у смт. Великі Бірки відсьогодні змушені сидіти вдома. Дошкільний заклад тимчасово закрили через гостру кишкову інфекцію.

Випадок стався 21 вересня. Спочатку захворіло 10 з 13 дітей, сьогодні ж кількість хворих зросла до 12. Мама виховательки дитсадка розповідає, що її дитині стало погано ще у вівторок ввечері. Подібні симптоми почали проявлятися і у старшої донечки. У дівчат почалася блювота. Відтак малечу довелося госпіталізувати.

– Спочатку я подумала, що це щось вірусне. Бо в дітей були сопельки, але молодша донечка Соломійка дуже плакала і показувала, що болить животик. Ми відразу викликали швидку, медики відправили нас до Тернополя у лікарню. А цієї ночі стало гірше ще й старшій донечці Катрусі. Симптоми такі ж самі. Тому поки лікую обох дітей, – каже мама хворих дівчат.

До інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні з ознаками гострої кишкової інфекції потрапило 4 дітей.

– Стан дітей середньої тяжкості, але з позитивною динамікою. Одну дитину з ми вже виписали, – констатує завідувач інфекційного відділення Ольга Дивоняк.

Наразі триває розслідування для встановлення причин спалаху інфекції. Санепідеміологи очікують на результати лабораторних досліджень після чого можна буде зробити висновки щодо механізму передачі або джерела інфекції.

Попередня стаття

Завдяки “Мрії” у Козові сортуватимуть сміття (Відео)

Наступна стаття

Микола Лазарович

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.