Громадські слухання закінчилися під вигуки «ганьба» (НАЖИВО)

Тернополяни проголосували за звернення до міської ради щодо заборони функціонування торф’яних котелень. “За” проголосувало 225 осіб, 7 – проти та ще 9 утрималося.

Голосування проходило дуже емоційно. Директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак та менеджер фірми “Промгазтехнологія” Олександр Кушер у своїх доповідях зауважували, що котельні на торфі – безпечні.

Натомість тернополяни, що мешкають поблизу котелень, переконували у протилежному. У своїх зверненнях до чиновників місцеві мешканці просили дозволити їм «..дихати чистим повітрям».

Додамо, останнє слово, щодо функціонування у Тернополі котелень на торфі, за депутатами міської ради. Свій вердикт вони повинні оголосити на найближчій сесії міської ради.

Нагадаємо, питання будівництва колетель піднімається  від початку 2017 року.  У Тернополі заплановано переобладнання 7 котелень на вулицях Київська, Купчинського, 14а, Лесі Українки, 4, Лемківська, 23, Франка, 16, Живова, 12 та Просвіти, 9. П’ять котелень уже готові до роботи, ще дві на етапі завершення. Та їхній запуск відкладається через позови до суд. Активісти вимагають аби експерти дообстежили вплив таких котелень на екологію.

 

 

Попередня стаття

246 тернополян намагаються вирішити долю котелень на торфі. Обговорення емоційне (НАЖИВО)

Наступна стаття

Тернополянам показали, як виглядатимуть «файні картки» (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.