У Тернополі вдвічі подорожчало м’ясо та сало (Відео)


На Тернопільському ринку зросли ціни на м’ясо. Зокрема за кілограм курячого філе просять майже 96 гривень. Продавці кажуть лише за попередні три тижні ціна зросла на 3 гривні.

– Минулого року в цей період філе коштувало 69 гривень, зараз –  96. Суттєво для покупців ціна підскочила за останні три тижні. На 3 гривні зросла вартість курячого філе. Ціна на стегно, гомілку, крило зросла на 1,50 – 2 гривні. До того ціни піднімалися на 50 копійок, – каже продавець центрального міського ринку пані Марія.

Суттєво зросли ціни на сало. Для цього є декілька причин – збільшився попит та, через Африканську чуму, зменшилося поголів’я свиней.

– Осінню завжди зростають ціни на сало. Бо всі засолюють, є попит. Відтак літом сало коштувало 30 гривень, а зараз 70, – розповідає продавець пан Василь.

Асоціація постачальників торгівельних мереж відмічає, що з початку поточного року подорожчала більше 90% соціальних продуктів харчування.

Дані Державної служби статистики свідчать про те, що за останні вісім місяців відбулось стрімке подорожчання м’яса –  на 43%, курячої тушки –31%, сала – 35%, сиру м’якого – 16%, , масла вершкового – 8% тощо.

Більш ніж на 20% подорожчали овочі. З початку року «променем світла в темному царстві» є гречка та яйця, ціна на які зменшилася відповідно на 16% та 15%.

Попередня стаття

На Тернопільщині знешкодили 4 артилерійські снаряди

Наступна стаття

На Тернопільщині у будинку АТОвця вибухнула граната: чоловік загинув (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.