Розвиток сільської медицини та інфрастуктури Тернопільщини – приорітетні напрямки 2018 року, – Степан Барна (Відео)


Минулого року на Тернопільщині  реалізували майже дві сотні проектів у галузі освіти на загальну суму 129 мільйонів гривень, та близько 50-ти проектів у сфері охорони здоров’я на  суму 38 мільйонів гривень. У 2018 році область має отримати приблизно 4 мільярди гривень власних доходів, – зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна в ефірі підсумкового випуску новин “У фокусі тижня” Першого інтернет-телебачення Тернопільщини “МедіаТОР”. Що, на його переконання,  дасть змогу реалізувати ще більше задуманого. Керівник краю додав, що цьогоріч одним із пріоритетних завдань є підняття середньої заробітної плати у краї, стипендій учнів та студентів.

 

Хотів би зазначити, що обласний бюджет є достатньо уніфікований. І треба розуміти, що тут є кілька моментів. Момент перший – відповідно до нашого бюджету ми вже запланували підняття заробітної плати в цьому році. Мінімальна заробітна плата ми прогнозуємо, що зросте до 3 тисяч 700 гривень. І це не може не бути передбачено у бюджеті. Друга складова – ми передбачили збільшення заробітної плати працівникам бюджетної сфери на 16 відсотків та вартості енергоносії на 10 відсотків, стипендії учням ПТУ і І-ІІ рівня акредитації – на 18 відсотків і фінансування щодо виконання обласних заходів – майже 50 мільйонів гривень, – зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. 

 

Одночасно в краї планують комплекс заходів, які реалізують не лише за рахунок обласного бюджету. А це, зокрема, залучення майже півмільярда гривень на ремонт доріг та розвиток сільської медицини Тернопільщини.

 

– В цей бюджет ми, наприклад, запланували прийняти субвенцію з дорожнього фонду. Це майже 315 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на будівництво , ремонт і утримання місцевих доріг області. В загальній мережі майже 3,5 тисячі кілометрів. Також планується залучення майже 180 мільйонів гривень на розвиток сільської медицини, – каже голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. 

2018 рік – рік сільської медицини, сільських доріг та розвитку інфраструктури краю, – зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. За його словами, на реалізацію таких проектів цьогоріч спрямують щонайменше 700 мільйонів гривень.

Попередня стаття

На Шумщині у власному будинку згорів господар

Наступна стаття

Майже у двадцятьох магазинах міста поповнюють «картки тернополян»

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.