По бездоріжжю і з танцями. Маланка у Горошовій не зраджує традиціям (Відео)


Феєрично у селі Горошова святкують Маланку. До свята готуються заздалегідь – шиють костюми та майструють різноманітні конструкції.

Гостей зустрічають ще на початку села, розгорнувши блокпости. На одному з таких знімальна група Першого інтернет-телебачення «МедіаТОР» зустріла молодять. Кажуть, через їхнє весілля на Маланку проїжджають відомі політики.

– Яценюк приїжджав, дав 5 гривень. А ще Барна був. Він щедріший, залишив 10 гривень, – розповідають мешканці села Горошова.

Масові гуляння розгорнулися у центрі села. Тут Маланка з вертепом зі сцени забавляє гостей свята, а селом ходять місцеві мешканці переодягнені у незвичні костюми. 50-річні пані Дарина та Наталя кажуть, ще жодного року не пропустили свята. Сьогодні вирішили переодягнутися у костюми випускниць

– Дуже любимо це свято. Хочемо, щоб про нашу Маланку знало більше людей, до нас приїжджало більше туристів. Тому дуже хочемо, щоб наша влада зробила дорогу до села, – каже пані Дарина.

Нагадаємо Старий Новий рік у селі Устя Борщівського району зустріли просто неба. Тут Маланку водять понад 10 років.

Попередня стаття

На Тернопільщині вагітна жінка отруїлася чадним газом

Наступна стаття

Подарунок – тещі: у розіграші від «МедіаТОРа» тернополянин виграв квитки на ТРІОДУ (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.