Бізнес у селі: чи може «домашнє» молоко приносити прибуток (Відео)


В Україні має залишитися лише якісне молоко. Такою є вимога Європейського союзу. Натомість селяни нарікають, корови сьогодні тримати невигідно, адже молоко приймають за безцінь.

   – За літр молока дають 5 гривень. Ще можуть зняти гроші за жирність. Тому тримати корову дуже не вигідно. Біля неї треба постійно працювати, годувати, заготовлювати корми на зиму, – розповідає подружжя Павла та Галини з села Новосілка.

 

Аби праця приносила прибуток селянам пропонують об’єднуватися у кооперативи. Тоді молоко буде якісним. Село Біще на Бережанчині одне з небагатьох, де люди на практиці відчули користь від такої спілки.

Коли ми створювали кооператив, варість молока була 2,80. Коли створили молоко приймали по 5 гривень. А сьогодні приймають по 7 гривень, – розповідає сільський голова с. Біще Галина Кізімович.

Створення молочних комплексів та кооперативів підтримують урядовці. Обіцяють фінансову допомогу.

 

– Ми будемо стимулювати будівництво нових молочних ферм, що допоможе різко наростити поголів’я худоби і обсяги молока.

Як це працює: в цьому році всі, хто будують такі комплекси – отримують компенсацію вартості основних фондів 25%. Якщо ти побудував за 20 млн ферму, то 5 млн з цієї суми одразу компенсує держава, – наголосив під час візиту на Тернопільщину Володимир Гройсман.

 

Чиновники наголошують жодних заборон на закупівлю домашнього молока поки що немає. Та коли  змін вимагатиме Європейський союз, селянам доведеться їх прийняти, інакше реалізація молока може стати їхнім особистим клопотом.

Попередня стаття

Чоловік на Тернопільщині викрав телефон, щоб відімстити товаришу

Наступна стаття

У Львові передчасно помер тернопільський фрі-файтер Ігор Слюсарчук (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.