У Тернополі на вихідні прогнозують до 16 градусів морозу

У зв’язку з виходом циклону з Балкан, проходженням його через територію України, на Тернопільщині до кінця цього тижня синоптики прогнозують ускладнення погодних умов.

 

Сьогодні тернополянам слід очікувати опади, переважно у вигляді мокрого снігу – від невеликих до помірних. Вночі – поривчастий вітер, вдень місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах посилиться ожеледиця. Температура повітря впродовж доби коливатиметься від -3 градусів морозу до +2 градусів тепла.

 

Штормове попередження вдень, 8 лютого, синоптики прогнозують у тих районах, де контрасти температур від мінуса до плюса будуть незначними. Через це на дротах та деревах можливе зледеніння. Ожеледиця на дорогах посилюватиметься, оскільки при налипанні мокрого снігу утвориться накат. При посиленні вітру до 10-12 метрів/секунду можливі заметення доріг, хуртовина.

 

9 лютого погодні умови будуть більш складними через посилення опадів. Синоптики прогнозують помірний, а місцями сильний сніг та мокрий сніг. Тернополяни спостерігатимуть налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледицю. Температура повітря коливатиметься від 0 до -5 градусів морозу вночі та від -3 градусів морозу до +2 градусів тепла. Денні температури синоптики прогнозують близькими до 0 градусів.

 

Значне зниження температури прогнозують у гідрометцентрі у наступні дні. На 10 лютого до -7 градусів морозу, вдень – близько 0. Опади цього дня поступово припиняться.

11-12 лютого слід очікувати до -10 градусів морозу, а при проясненнях й до -16 градусів морозу вночі та 0-5 градусів морозу вдень.

 

За Балканським циклоном завжди заходить холодне арктичне повітря. Тому протягом 10,11,12 лютого відбуватиметься таке суттєве нічне зниження температури. Після 12 лютого синоптики прогнозують підвищення температури, – повідомили журналістам Першого інтернет-телебачення “МедіаТОР” у Тернопільському обласному гідрометцентрі.

Попередня стаття

Чемпіон світу з фрі-файту, який раптово помер, ніколи не жалівся на проблеми з серцем (Відео)

Наступна стаття

Тернополянка Олена Підгрушна – прапороносець України на відкритті зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.