Як врятувати лелек у снігопади

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел
19 березня лелеки повернулися на Україну. Проте погодні умови погіршились і птахам загрожує загибель. Аби цього не трапилось, люди повинні знати декілька із основних правил порятунку цих птахів.
У першу чергу потрібно з’ясувати, де розташовуються чорногузи. Встановивши місце їх знаходження, потрібно неподалік них очистити певну ділянку землі від снігу. При цьому в жодному випадку не можна налякати птахів. Адже вони перелетять в інше місце. А кожен їх політ – це затрата великої енергії, що є вкрай небезпечним після тривалого перельоту з інших країв.
Отже, прибравши ділянку від снігу, вкрийте її поверхню сіном чи соломою, хмиз та інша суха трава також підійдуть для цього. А вже на встелену землю можна викладати їжу. Лелеки полюбляють живу прісноводну рибу, можна й відігріту морожену, миші, жаби, або інше м’ясо. Окрім того, вони їдять теж, що й свійські птахи – варену кашу та картоплю зерно і хліб.
Велику загрозу для лелек становлять собаки. Зовсім знесилений птах не зможе втекти від них і загине. Тому, якщо лелека зовсім ослаблений і не реагує практично на рухи людини, то його необхідно взяти додому на перетримку. Ці птахи чудово проживають спільно із домашніми тваринами та птахами.
Попередня стаття

За зламані у Тернополі дерева зловмиснику загрожує тюрма

Наступна стаття

Поезія – це заповіт, – Ганна Осадко (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.