Навіть з мізерним бюджетом можна багато зробити, – сільський голова Богдан Брич (Відео)

Проект “Територія розвитку”

Приміське село Гаї-Шевченківські, де десятки років не було доріг та інфраструктури, сьогодні активно розвивається. Зміни настільки динамічні, що дивують навіть самих жителів. За останні три роки у селі нові автобусні зупинку, дитячі майданчики, стадіон та сучасний спортзал.

 

– У селі багато чого міняється. Будуються нові дороги. Ми забули що таке система домовлять. Якщо треба якусь інформацію, чи довідку, це все легко можна взяти у сільській раді, – каже місцевий мешканець пан Дмитро.

 

Одразу після подій на Майдані керівником села став учасник Революції Гідності Богдан Брич. Чоловік пообіцяв односельцям,що  його праця не осквернить пам’ять тих, з ким пліч-о-пліч стояв на Хрещатику.  А щоб люди не забули, заради чого боролись українці, встановив у центрі села пам’ятник Героям Небесної Сотні.

 

– Коли я після поранення на Майдані лежав у лікарні , односельчани надсилали на моє лікування гроші. Всі ці кошти я  витратив на будівництва пам’ятника. На ньому зображений щит, за яким ховається невинна ангельська душа і  козацький хрест. А поруч бруківка, яка символізує майданівське повстання, – розповідає сільський голова Богдан Брич.

 

Богдан Васильович каже, влада –  це не статус, а людські долі і велика відповідальність. Тож намагається не пропустити найважливішого. Найбільша проблема з якою стикнувся молодий керівник,  то фінансовий ресурс. Та, каже, навіть з мізерним бюджетом має  чим похвалитись.

 

– Коли став сільським головою, перше кого покликав – це бухгалтера. І був сильно здивований, коли почув що наш бюджет мінус 350 тисяч. Але нічого з тих фінансових негараздів ми вийшли, і сьогодні наш бюджет мільйон гривень, – продовжує Богдан Брич.

 

Попри фінансові труднощі у селі визначають преорітети. Один із основних –  фізичне виховання молоді.  Тож, аби облаштувати спортзал, Богдан Брич  доєднав до справи усіх жителів Гаї-Шевченківських.

 

Також навпроти селищної ради  – новий дитячий майданчик, найулюбленіший закуток місцевої дітвори. А поруч планують облаштувати сквер. Вже розробили детальний план території  та проект реконструкції. У селі кажуть, це великий крок, адже землю вже ніхто не зможе віддати під забудову.

Попередня стаття

У навчальних закладах Тернопільщини рятувальники виявили до трьох тисяч порушень

Наступна стаття

У Тернополі пограбували п’ять квартир на першому поверсі багатоповерхівок (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.