Пішки до Зарваниці йшли понад тисячу тернопільських матерів (Фото)

Піша проща «Матері в молитві» відбулася цими вихідними до Марійського духовного центру «Зарваниця». 54 кілометри паломники пройшли за 2 дні. Маршрутом Тернопіль-Городище-Ішків-Золотники-Зарваниця йшли матері героїв Небесної Сотні, воїнів, що загинули під час АТО тощо. Жінки молилися за мир і спокій в Україні, щасливу долю українських дітей.

 

– З Тернополя вирушило майже 700 осіб, багато матерів в дорозі долучалися до походу так, що вже перед Зарваницею піша колона налічувала близько 1050 прочан. Про це свідчать записи у книзі паломника. Цього року ми її створили. Кожна мати, яка іде прощею, реєструється у ній, – розповідає отець Василь Чамарник, який очолив паломництво.

 

Як повідомляє прес-служба архиєпархії у прощі також взяли участь матері з Львівської, Волинської, Хмельницької областей та міста Києва. На початку маршруту паломниць благословив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк), який відслужив для жінок Архиєрейську Святу Літургію в Архикатедральному Соборі Тернополя. У Зарваниці паломниць зустрів Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). У промові Владика привітав матерів та подякував за їх готовність чинити молитву і жертву задля порятунку України.

  

Попередня стаття

Майже 100 кілограмів овочів не потрапили на ринки Тернопільщини через вміст нітратів

Наступна стаття

На Тернопільщині дитина не повернулася додому після репетиції

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.