У Тернополі молокозавод зливав відходи неподалік Подолян

У Тернополі 24 травня близько 3 годині ночі працівники Державної екологічної інспекції зафіксували порушення з боку водія вантажного автомобіля з цистерною. Керманич вантажівки ТОВ «ІТ сервіс Астра» на об’їзній дорозі Тернополя неподалік ТРЦ «Подоляни» злив відходи у невстановлених місцях. На порушника інспектори склали 2 протоколи про адміністративні правопорушення за ст.ст. 52,82 КУпАП.

 

Після 20-ти кілометрових «маневрів» у нічний час під супроводом Інспекції автомобіль із сироваткою повернувся на територію ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Матеріали надіслали до ГУНП в Тернопільській області для долучення до матеріалів попередньої кримінальної справи.

 

Інспекцією надіслано припис ПрАТ «Тернопільський молокозавод» з вимогою розірвання договору із ТОВ «ІТ сервіс Астра» та здійснення контролю і недопущення видалення власних відходів у недозволених місцях.

 

Довідка: ПрАТ «Тернопільський молокозавод» 03.01.2017 р. укладено договір із ТзОВ «Радехівский цукор», яким передбачено видаляти відходи продуктів молочних (сироватки) на поля фільтрації Чортківського цукрового заводу. Виконавцем послуг з перевезення і видалення сироватки від 01 червня 2017 р. визначено ТОВ «ІТ сервіс Астра». Саме водії цього товариства самовільно або за вказівками неодноразово зливали сироватку у недозволених місцях на території Збаразького, Зборівського, Козівського, Тернопільського районів. І це лише ті випадки, які були зафіксовані Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (далі-Інспекція). Стосовно попереднього випадку: за видалення сироватки водіями ТОВ «ІТ сервіс Астра» на території Козлівської сільської ради Козівського району нараховано збитки за забруднення землі на суму 803,983 тис. грн. та в кінці лютого 2018 р. за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 239, матеріали направлено до ГУНП в Тернопільській області. Досудове розслідування триває. Проте це не заважає цим самим водіям здійснювати аналогічні злочини за тими ж схемами з підвищеною обережністю, додатковим супроводом легкових автомобілів і з інструкціями як діяти в екстремальних ситуаціях.

Повдіомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Попередня стаття

Тернопіль прийматиме фінал Кубка України з футболу серед жіночих команд

Наступна стаття

Тернополяни вже «пляжаться» (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.