Близько ста тисяч людей очікують на цьогорічній прощі до Зарваниці

Тернопільщина готується до Загальнонаціональної прощі до Зарваниці, приуроченій 1030-літтю хрещення Русі-України та молитві за мир і цілісність. Відбудеться вона  14-15 липня у Марійському духовному центрі. На прощі очікують близько ста тисяч християн з різних куточків світу.

«Загальнонаціональна проща у Зарваниці є однією з найчисельніших, тому цього року ми також очікуємо багато паломників. Для нас важливо, щоб проща об’єднала довкола себе якомога більше людей зі всієї України. Хто причетний до організації прощі, має докласти максимум зусиль, щоб забезпечити високий рівень її проведення», – наголосив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

За словами архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, Зарваниця належить до 20-ти найбільших відпустових місць. «Цього року паломники об’єднаються у спільній молитві та прославлятимуть Бога. Дуже хочу, щоб усі, хто прибудуть на прощу, освятилися там, стали більше любити Бога і більше робити добра», – додав Василій Семенюк.

Підготувала Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

У Тернополі продовжують викрадати каналізаційні решітки

Наступна стаття

На Тернопільщині директор підприємства впіймав двох злочинців на гарячому (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.