15 липня – День українських миротворців

Після закінчення Другої світової була створена Організація Об’єднаних Націй, у складі якої також передбачалися спеціальні Миротворчі сили. Збройні професійні контингенти країн – членів ООН і донині виступають в місцях потенційного конфлікту. Вони стають таким собі буфером в точках зіткнення, створюючи для конфліктуючих сторін можливість, якої не було тоді – можливість все вирішити мирно.
21-го травня 2013 року, враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди в зонах військових конфліктів Верховна Рада України прийняла Постанову № 1165 «Про встановлення Дня українських миротворців”. Тепер українські миротворці мають всі підстави на своє власне професійне свято, яке запропоновано проводити 15-го липня.
За час своєї роботи миротворцям вдалося провести масу успішних операцій. І навіть одне врятоване життя виправдовує всі їхні зусилля, а адже цих життів насправді було сотні і сотні тисяч.
Перше інтернет-телебачення приєднується до привітань і поздоровлень на адресу всіх українських миротворців і бажає їм завжди високого професіоналізму, міцного здоров’я та мирного неба! З Днем українського миротворця!
Попередня стаття

Що таке паломництво?

Наступна стаття

Архиєрейська Божественна Літургія у Зарваниці (Наживо)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.