Археологи на Тернопільщині розкопали унікальні артефакти (Фото)

Під час розкопок на території Старозбаразької фортеці виявили унікальні артефакти. Археологам вдалося віднайти атрибути Давньоруського часу, 16 ст., і навіть окопи часів Першої Світової війни. Пошукові роботи проводили фахівці Тернопільського обласного центру охорони і наукових досліджень пам’яток культурної спадщини, наукові працівники Національного заповідника «Замки Тернопілля» та студенти історичного факультету ТНПУ.

 

– Вперше на території Замкової гори було знайдено артефакти комаріськоі культури часів раннього заліза, знахідки скіфської доби, і багато чого цікавого. Знайдені матеріали, після ґрунтовного наукового вивчення, будуть передані у фонди НЗ «Замки Тернопілля», і будуть експонуватися в експозиційних залах Збаразького замку. Усі відвідувачі замку зможуть їх побачити, – пишуть НЗ «Замки Тернопілля».

 

Нагадаємо, Старозбаразька фортеця діяла у XIII–XVI ст., на Замковій (Княжій) горі поблизу села Старий Збараж, як перший замок Збаража.

Розкопки 2018! В пошуках "срібного скарбу"!

Опубліковано Національний заповідник "Замки Тернопілля" Середа, 4 липня 2018 р.

Попередня стаття

Тисячі прочан прийшли до Зарваниці на Божественну Літургію (Наживо)

Наступна стаття

Чому діти тікають з дому і, як цього не допустити

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.