На Тернопільщині селяни застрягли у земельній колізії (Відео)

Проект “Територія розвитку

Компанія «Агропродсервіс» обробляє сотні гектарів землі на Тернопільщині. Трьома селами у Козівському районі опікується підприємство  ТОВ «Теофіпілка», що працює в складі компанії. Там селяни уклали угоду про співпрацю до 2026 року. Проте, у квітні цьогоріч діючий на той час керівник філії Степан Сказко заявив про своє право на обслуговування паїв. В «Агропродсервісі» називають це рейдерським захопленням і аргументують позицію.

 

– Щоб захистити своє право компанія ТОВ «Теофіпілка» звернулася зі скаргою до Міністерства юстиції. Відтак договори  оренди, які були зареєстровані з «Урожай ТЕО», тобто з фермерським господарством Степана Сказка  – були скасовані, як незаконні, – зауважив керівник земельного відділу компанії Агропродсервіс Андрій Шевчик.

 

Працюючи керівником філії в «Агропродсервісі», Степан Сказко переоформив документи на власну компанію. Після виявленого факту зловживання службовим становищем його звільнили. Наразі справу розслідують в поліції.

– На даний час відкрито кримінальне провадження за статтею  шахрайство, – коментує слідчий Головного управління нацполіції в Тернопільській області Андрій Гожій.

 

Сам же чоловік пояснює: укласти з ним договір люди вирішили самі.

– Люди мають повне право, кому хочуть тому дати свої паї. я їх не припрошував і нічого нікому не казав, – каже у телефонній розмові директор «Урожай ТЕО» Степан Сказко

 

У цій колізії селяни не розуміють, від кого брати оплату за користування паями.

– Ми не розуміємо у що нас втягнули. Підписували договір з Агропродсервісом, а тепер не розуміємо хто обробляє землю, – розповідає  жителька села Олесено Козівського району  Наталя.

 

В «Агропродсервісі» кажуть, кожен пайовик може легко перевірити, хто орендує його землю. Уся інформація у вільному доступі на сайті Держземкадастру.

 

Не зважаючи на земельний конфлікт «Агропродсервіс» вчасно платить за користування землею. 70 відсотків пайовиків уже отримали виплати, решта досі чекають на розв’язання ситуації. Проте в компанії запевняють: хвилюватися нічого.

–  На сьогоднішній день наше право оренди  – відновлене. Оренду плату тим людям, які хотіли її отримати, ми виплатили у повному обсязі, – продовжує керівник земельного відділу компанії Агропродсервіс  Андрій Шевчик.

 

В «Агропродсервісі» сподіваються, що коли вляжуться емоції, люди заберуть виплати, і все знову піде в конструктивному руслі.

Попередня стаття

Маленький Максимко, після вибуху на Пушкіна, заговорив та кличе татка (Фото)

Наступна стаття

Через дощі Тернопільщина втрачає третину врожаю

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.