Лісівники Тернопільщини професійне свято відзначили молитвою у Зарваниці (Відео)

У професійне свято – на прощу до Зарваниці. Майже півтисячі лісівників Тернопільщини відвідали одну з найбільших святинь України. Так відзначили День працівника  лісу.

– Це небезпечна робота. Тому лісники просять, щоб здоровим прийти на роботу, гарно відпрацювати і  здоровим повернутися додому, – каже начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства О. Яремко

Благословив паломників  Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ  Василь Семенюк.

Лісівники зізнаються, спільна молитва дає кожного наснагу до праці. Адже робота у них важка. Лише цього року посадили 150 га нового лісу та відновили 460 гектарів. Помічник лісничого Коропецького лісництва ДП «Бучацьке лісове господарство» Ігор Собків у цій сфері працює майже 40 років. Каже, що важко навіть порахувати скільки дерев він посадив.

–  У лісництві працюю з 1982 року. За цей час своїми руками посадив мільйони дерев, – зізнається пан Ігор.  

– Наша праця на майбутнє. Бо зараз ми не бачимо своєї роботи, а через 100 років побачимо що виросте, що посадили, – каже помічник лісничого Збаразького лісництва ДП «Тернопільське лісове господарство» Марія Комендат.

Після богослужіння найкращі працівники лісового господарства отримали нагороди. А прощу до Зарваниці вирішили зробити традиційною.

Попередня стаття

ДТП на «Східному»: мотоцикліст врізався в легківку (Відео)

Наступна стаття

Агрохолдинг «МРІЯ» запрошує на родинний медовий фестиваль (Відео )

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.