Війна закінчиться, коли на ній не зароблятимуть, – бійці гірсько-піхотної бригади (Відео)

 

Народний депутат Тарас Пастух та голова фракції “Об’єднання “Самопоміч” Тернопільської обласної ради Віталій Фидрин поділись спогадами про теперішню війну. Обидва служили в 128-й гірсько-піхотній бригаді ЗСУ в 2014-му.

Нині, кажуть підтримують зв’язок з побратими. Близько десятьох хлопців з їхньої роти уже немає. Тарас Пастух пригадує, аби врятувати одного пораненого, загинуло троє. Але так вчинив би кожен, бо своїх не залишають.

Коли закінчиться війна?

Будь-яка війна в світі починається тоді, коли вона комусь вигідна, а закінчується тоді, коли вигода від неї пропадає. Напевне, не все в наших руках, ми прекрасно розуміємо, хто агресор і хто вторгнувся на нашу територію. Але ми також прекрасно розуміємо, що у нас є дуже велика частина олігархів, людей, які сьогодні при владі, для яких ця війна є доволі вигідна. Варто мати чітке розмежування території, через яку нині ешелонами возять зброю. Так зможемо припинити заробітки окремих людей, яких влада підтримує, – розповідає Тарас Пастух.

Попри ті звуки війни, які у мирному житті стають відлунням, жоден з них не шкодує про час на полі бою. Навпаки, кажуть, таким вчинком вони не зрадили своїм внутрішнім переконанням, а батьки, дружини та діти можуть ними гордитися.

У День захисника України разом ідуть до могил побратимів, ставлять синьо-жовті квіти та вкотре запалюють пам’ятну свічку…

Попередня стаття

Три вулиці Тернополя перекриті. Люди протестують проти котелень на торфі (Наживо)

Наступна стаття

Через ДТП на об’їзній Тернополя затор (ФОТО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.