Епідемічний період: жителям краю радять подбати про здоров’я

Проект TERNOPILTIME

Епідемічний сезон розпочався на Тернопільщині. На порозі небезпечні штами грипу: Колорадо, Сингапур і Мичиган. Відтак жителям краю радять подбати про імунопрофілактику. Єдиним ефективним методом захисту від вірусів залишається вакцинація, – наголошують фахівці.

«Наразі активність вірусів невисока. Показник захворюваності на 40% нижчий епідеміологічного порогу, тобто в нас наразі відмічається низька інтенсивність грипу. Це означає, що саме час щепитися, поки до нас прийдуть збудники грипу. Після вакцинації імунітет виробляється упродовж двох тижнів. Тому щоб захистити своє здоров’я від вірусів грипу під час епідемії, варто завчасно провести щеплення. Тривалість імунітету після введення вакцини – 6- 9 місяців», – каже завідувач відділу обласного лабораторного центру, епідеміолог Марія Павельєва.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, українські аптеки отримали понад 350 000 доз вакцини. Необхідні препарати поступили і до аптек Тернополя. Середня вартість вакцини – 300 гривень. Лікарі наголошують: пацієнти купують вакцину самостійно, а процедуру щеплення проводять у лікувальних закладах.

«Минулого тижня тернополяни почали активно купувати вакцину. Препарати до аптек поступають регулярно, відтак їхнього дефіциту немає. Виробник французький, досить ефективний. МОЗ рекомендує використовувати такі вакцини: джі-сі-флю та Ваксігрип тетра. Зберігаються препарати у холодильниках, транспортується також у спеціальній холодильній сумці», – каже завідувач аптеки Ольга Жеруха.

Рекомендують вакцинацію особам з груп ризику, насамперед тим, хто має ослаблений імунітет і контактує з великою кількістю людей. Щеплення від грипу – процедура необов’язкова, а лише рекомендована.

 

Вікторія Неборак

 

 

 

 

Попередня стаття

У Великій Березовиці посеред ночі спалюють рештки мертвих тварин (Відео)

Наступна стаття

Мокрий сніг, мороз та ожеледицю прогнозують синоптики на Тернопільщині

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.