Жителів Тернопільщини запрошують у загони територіальної оборони

 

Проект TERNOPILTIME

Повномасштабні вишколи підрозділів територіальної оборони стартували на Тернопільщині. Навчання проходять щоп’ятниці на полігоні в селі Біла поблизу Тернополя. Приєднатися до занять можуть всі охочі: і чоловіки, і жінки.

Нагадаємо, заняття відновили через введення воєнного стану у десяти областях України. Минулого тижня свої вміння, витримку та військові навички тренували Збаразький район та місто Тернопіль. Серед завдань: вишкільна підготовка військовозобов’язаних, навчання поведінки в умовах ведення бойових дій та під час служби на блокпостах.

«Вишколи проводимо у зв’язку з підвищенням бойової готовності. Відтак заняття відбуватимуться кожного тижня, аби залучити якомога більше людей і якнайкраще підготувати уже сформовані підрозділи. Жителів краю запрошуємо приєднуватися. Запрошуємо усіх військовозобов’язаних, призначених у резерв другої черги, долучитися до участі у таких навчаннях», – тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара, заступник командира бригади територіальної оборони області Олександр Скумбрій

 

На полігоні у селі Біла військові удосконалюють навички використання стрілецької зброї. Також інструктори проводять заняття з основ медицини й тактичної підготовки.

 

«Такі навчання продовжаться для всіх районів без винятку, адже ми повинні удосконалити військові навички тих, хто перебуває на обліку бригади територіальної оборони та продемонструвати готовність захищати Україну і Тернопільщину. Ми запрошуємо всі волонтерські організації, громадські організації, спілки учасників АТО організувати бажаючих, які зголосилися би долучитися до діяльності в структурах територіальної оборони, а також виявили бажання бути в переліку першої категорії осіб, які здатні будуть захищати територіальну цілісність нашої держави», – додає керівник бригади територіальної оборони, голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

До складу бригади територіальної оборони області увійшли 4000 військовозобов’язаних. Їхні ряди будуть розширюватися.

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

ДТП з поліцейською машиною на Тернопільщині: легківки викинуло на узбіччя (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині перевірили Почаївську лавру

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.