Дозвілля з гранатою. До реанімації на Тернопільщині потрапило 5 молодих людей (Відео)


 

На другий день після Нового року, друзі зустрілись  знову. Поговорити зійшлися у нежилий будинок. Туди 24-річний юнак приніс гранату РГО.

 

«Один з чоловіків приніс з собою гранату, яка вибухнула під час спільного проведення часу», – начальник  слідчого управління ГУНП в області Володимир Галевич.

 

Травми у людей були настільки сильними, що всі п’ятеро осіб потрапили до реанімації. Нині їх оперують. У потерпілих хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок та рвані рани різних частин тіла. Прогнозів лікарі не дають.

«Двоє жінок мають важкі травми, але загальний стан, на сьогодні, стабілізовано», – зазначив завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Тернопільської університетської лікарні Олег Ємяшев.

 

Під реанімацією чергує мама наймолодшої учасниці компанії  – 17-річної Христини. Що сталось того вечора і що у компанії її доньки є хлопці, які мають доступ до зброї, каже, не здогадувалась.

 

«Дочка зараз у важкому стані, не може говорити. Я тільки знаю, що був якийсь вибух», – повідомляє мама постраждалої Зоряна Гузак.

 

Як у руках підлітків опинилась граната не припускають і односельці. Такі зустрічі у занедбаних приміщеннях, пояснюють, відсутність у селі дозвілля.

 

«Раніше у клубі були дискотеки, теніс, більярд, волейбол. А тепер, як його закрили, молодь немає що робити, от і ходить до закинутих приміщень», – ділиться депутат Скалатської міської ради Флоріан Касіян.

 

«Діти дуже хороші, сам не розумію як так сталося. Напевне, не мали куди дітися. Хоча навіть не уявляю де вони могли взяти ту гранату», – розповідає Колодіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Анатолій Комуніцький.

 

Інші звунувачають у недогляді батьків.

«Батьки погано виховали, немає ніякої дисципліни. Мама поїхала на заробітки, а бабусю ніхто не слухає»,  – каже місцева жителька Ольга.

 

Із самими учасниками інциденту поговорити поки не вдалось. Жоден з них наразі до тями не прийшов.

 

«Тілесні ушкодження усіх 5 молодих людей є дуже важкими. Станом на сьогодні вони знаходяться в реанімації», – зазначає начальник  слідчого управління ГУНП в області Володимир Галевич.

 

Молодику, який приніс зброю правоохоронці інкримінують незаконне поводження зі вибухонебезпечним предметом. Якщо він одужає, то може сісти до в’язниці на п’ять років.

 

Юліана Діткун, Іван Козоріз, У фокусі дня, МедіаТОР

 

Попередня стаття

Потерпілі від вибуху на Макаренка досі в реанімації (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині шукають родичів жінки, яка загинула в Італії

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.