Тернополяни без спецій і жирів готують екострави (Відео)

На холодну сковорідку шеф-кухар кладе грейпфрут і накриває кришкою. А збоку смажиться індича печінка без олії. Кулінар Андрій Іванів ділиться львівськими рецептами святкового меню. За годину шеф-куфар без спецій і жирів приготував кутю зі скумбрією, вінегрет без води, суп  та безалкогольний глінтвейн.

 Такі страви, каже Андрій, неабияк корисні, бо зберігають у собі усі вітаміни. А ще у час Різдвяних свят таке меню здатне оновити організм.

– Ми не готуємо традиційним способом, ми не жаримо, ми не кип’ятимо, у нас усе готується при низьких температурах і власному соці. Це більша користь для нашого організму, ця їжа нам дає більше корисних речовин, ніж традиційна, – каже шеф-кухар Андрій Іванів.

 Таким рецептам і способу приготування здивувалася не одна господиня. Кожна уважно придивлялася і найголовніше коштувала.

– Вдома я даю і сіль, і перець, тож сам смак продукту втрачається, тому напевно я трішки перегляну наш раціон і будемо готувати наближено до здорової їжі, дуже сподобалося, – відвідувачка Оксана.

Подібні майстер-класи з приготування екострав у Тернополі  уже традиційні. Навчити охочих кулінарити з користю щоразу приїжджають шеф-кухарі з різних міст України.

– Ми всі знаємо, що здоровий спосіб життя це дуже добре, але, на жаль, не всі це виконують, і от наше завдання в проекті життя в стилі Еко донести людям  можливість  харчуватися здорово, – каже експерт зі здорового харчування Альона Шкільна.

Готують смачну і здорову їжу завдяки високотехнологічному посуду. Пані Оксана уже десять років користується каструлями й сковорідками від компанії icook, тому радить мати на своїй кухні хоча б одну одиницю з цієї посуди.

– Це сковорідка, у якій можна готувати методом варіння, паріння, смаження і при цьому зберігати всі якості продуктів. Цей посуд створений за допомогою високих технологій, у ньому можна готувати їжу, яка не втрачає своїх якостей і зберігає всі поживні речовини завдяки тому, що має систему Witalok, – експерт Оксана Григорук.

Пані Ірина Демкура зауважує, аби бути здоровим варто харчуватися правильно, але найперше позбутися стереотипів щодо приготування їжі, її якості та користі.

– Що би ти не їв, не зважаючи на те, що воно було без солі часом, приготовлена зі збалансованими продуктами риба і пшениця ми не відчували запахів, але ми відчували енергію цієї їжі от що важливо, ти з’їв і відчував себе насиченим. Сьогодні дужа важлива правильна їжа, здорова їжа, збалансована також вода, фізичні навантаження, хороші харчові добавки і позитивний настрій, – каже керівник проекту “Життя в стилі ECO” Ірина Демкура.

Мислити правильно і дбати про здорове оточення можна завдяки проекту Життя в стилі ECO. Тож запрошують приєднуватися і ставати частинкою екоспільноти.

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

На Тернопільщині планують зменшити кількість дітей в інтернатних закладах

Наступна стаття

Тернополяни скаржаться на іржаву воду, яка тече з кранів у їхніх помешканнях (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.