Тернополяни занурювались в ополонку під звуки оркестру (Фото)

19 січня у  Тернополі з самого ранку військовослужбовці разом з сотнями цивільних людей, зібралися біля водоймищ, щоб взяти участь у Водохрещі, – ровідомляє  44 окрема артилерійська бригада.

На березі розгорнутий намет, в якому облаштували пункт підігріву, військовий оркестр грав різдвяні композиції, щоб підбадьорити охочих, усі в очікуванні дійства. Священнослужителі освятили воду, прочитали молитву, привітали віруючих з Хрещенням Господнім.

З давна прийнято вважати, що саме в цей день вода має цілющі властивості, якщо її набрати – вона збереже свої якості впродовж усього року, якщо у неї пірнути – означає загартувати свій організм, зцілитися від недуг.

Радісними вигуками виходили на берег ті, хто відважився пірнути, зігрівали тіло згодом у наметі, пригощалися гарячим чаєм. Представники місцевого осередку українського козацтва організували на березі річки польову кухню, на вогнищі у великих казанах варили юшку, готували кашу. Атмосфера додавала святкуванню колориту, традиції доповнювалися хорошим настроєм та бадьорим відпочинком.

Попередня стаття

На Тернопільщині у пожежах загинуло четверо людей

Наступна стаття

У селі на Тернопільщині під час пожежі загинула дитина

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.