Тернопіль увійшов у ТОП-5 українських міст за рівнем прозорості місцевих бюджетів

Днями експерти Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети» спільно з Фондом Східна Європа оприлюднили рейтинг українських міст за рівнем прозорості місцевих бюджетів. Відповідно до результатів досліджень, Тернопіль посів п’яте місце серед усіх міст України, випередивши Львів, Рівне та Житомир.

 

Розробивши власну методологію оцінки прозорості місцевих бюджетів за 34 показниками, спеціалісти оцінювали не лише весь бюджетний процес (від складання проектів бюджету до звіту про його виконання), а також його відкритість на всіх рівнях,  прозорість прийняття рішень та впровадження інноваційних практик.

 

За результатами проведених досліджень, усі показники для Тернополя в сумі склали 49%, що дозволило нашому місту посісти п’яте місце у рейтингу.

 

Варто зауважити, що на відміну від інших рейтингових оцінок, оцінювання прозорості місцевих бюджетів відбувається максимально відкрито і доступно, адже будь-який мешканець міста чи громадська організація може зареєструватися на сайті https://tlb.in.ua та оцінити бюджетну роботу міської влади.

 

До слова, експерти не лише визначають відкритість та прозорість роботи Тернопільської міської ради, але й позитивну економічну та інвестиційну динаміку у місті. Це підтверджується тим, що нещодавно Національне рейтингове агентство «ІВІ-рейтинг» вже вкотре підтвердило високий рівень інвестиційної привабливості Тернополя (рівень invA-). Прес-служба Тернопільської міської ради.

Попередня стаття

Отруєння собак у Заліщиках: тварини вмирали у конвульсіях на очах у жителів (Відео)

Наступна стаття

У Раді зареєстрували законопроект про заборону пластикових пакетів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.