У двох десятків шкіл на Тернопільщині – вимушені канікули через грип

Проект TERNOPILTIME

Вимушені канікули запровадили у 23-ох школах на Тернопільщині. Як повідомили в обласному лабораторному центрі, кількість хворих серед дітей шкільного віку постійно збільшується. Лікарі стурбовані ймовірністю епідемії у другій половині лютого.

 

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, минулого тижня на ГРВІ і грип захворіло майже двісті тисяч українців, більшість із них – діти шкільного віку. На Тернопільщині за медичною допомогою через віруси грипу та ГРВІ звернулося близько чотирьох тисяч осіб. Медики припускають, що загальна кількість хворих набагато більша. Особливе занепокоєння викликають носії грипу. Лікарі наголошують: ускладнення цього захворювання можуть призвести до летальних випадків. Відтак жителів краю просять не нехтувати першими симптомами недуги, а звертатися за кваліфікованою медичною допомогою.

 

«Кількість осіб, які звертаються за медичною допомогою через ГРВІ та грип збільшується. Порівняно з попереднім тижнем, їх збільшилося на 23%. Але загалом показник захворюваності є низьким по відношенню до епідемічного порогу – він складає 79,2%. Щоб не допустити збільшення кількості хворих, вводяться певні обмежувальні заходи, такі як призупинення навчального процесу в школах. Як показує досвід минулих років, такі кроки допомагають попередити ріст захворюваності, – каже лікар-епідеміолог Марія Павельєва.

 

Як повідомили в управління освіти і науки облдержадміністрації, наразі через ГРВІ і грип зупинили роботу 23-ох загальноосвітніх навчальних закладів краю і ще близько двадцяти окремих класів на вимушених канікулах.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Коли Садовий стане президентом, – нардеп з Тернополя очолить Міністерство оборони (Відео)

Наступна стаття

У Кременці забрали сміттєві контейнери, гори відходів – просто неба

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.