У Бережанському районі перевищено епідемічний поріг ГРВІ

 

Проект TERNOPILTIME

На Тернопільщині більшає кількість хворих на грип і ГРВІ. У двох жителів Збаразького району виявили вірус грипу А. В Бережанському районі перевищено епідемічний поріг щодо кількості хворих на ГРВІ.

 

Від початку цього тижня десять шкіл і більше двадцяти окремих класів на Тернопільщині запровадили вимушені канікули через масову захворюваність на ГРВІ та грип. В одній школі Золотопотіцької ОТГ припинили навчання через спалах кору, – повідомляє обласний лабораторний центр. Попри відносно теплу погоду, минулого тижня в області зареєстрували близько шести тисяч хворих.

 

Як повідомила лікар-епідеміолог Марія Павельєва, загалом по області спостерігається низька інтенсивність грипу. Однак в одному з районів області кількість хворих перевищила епідемічний поріг.

 

«Загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останні 7 днів склала 549 випадків на 100 тисяч населення, що становить 48,2% до розрахункового показника визначення початку епідемії (1138 випадків на 100 тис. населення). Епідпорогове значення перевищене на території одного району – Бережанський район – на 50,5. Минулого тижня кількість хворих, порівно з попереднім тижнем збільшилася майже на 40%. Станом на кінець минулого тижня в 12-ти навчальних закладах та окремих класах 11-ти загальноосвітніх школах було призупинення навчання на семи адміністративних територіях», – розповідає завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

 

За словами лікарів-епідеміологів, переважно хворіють на ГРВІ діти до вісімнадцяти років. Минулого тижня в області госпіталізували 180 осіб, із них 124 – неповнолітні.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Змінилися. Тернопіль в річницю розстрілу Небесної Сотні (Відео)

Наступна стаття

Тернопільські студенти шиють одяг бійцям з віршами (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.