Суд щодо вбивства тернополянина біля Allure затягується через свідків (Відео)

 

У Тернопільському міськрайонному суді продовжують розглядати справу щодо вбивства Віталія Гнатишина біля нічного клубу Allure. Нині мали допитати семеро свідків. Однак із заявлених з’явився лише один – патрульний Андрій Варварук, який тоді прибув на виклик.

 

Поліціянт розповів, що у виклику йшлося, що знайшли предмет схожий на зброю.

– У ту ніч ми патрулювали на вул. Злуки. Прибувши на місце події, побачили швидку та велике скупчення людей. Охоронець показав на сумку зі зброєю, яка за його словами, була Володимира Біляшевича (нині обвинуваченого у вбивстві). Згодом виклик перекваліфікували на вбивство і ми отримали орієнтування на особу, причетну до злочину: біла сорочка чи футболка і татуювання, – розповів свідок у справі, патрульний Андрій Варварук.

 

Затримав підозрюваного у вбивстві Сергія Терендиха інший екіпаж поліціянтів.

 

Після допиту свідка судове засідання вирішили перенести, у зв’язку з неявкою інших свідків. Адвокат потерпілих Іван Папенко каже, вже втретє свідки не з’являються, відтак судовий процес затягується.

 

– Через неявку свідку затягується судовий процес, а також відтерміновується покарання обвинувачених, а це біль і сльози батьків.

 

До слова, у справі мають заслухати 17 свідків. Свої покази дали лише шестеро, решту 11 не приходять. Батьки вбитого Віталія Гнатишина обурені.

 

– Ми ходимо на ці засідання і бачимо, яка то є несправедливість, щоб людина получила повістку – це медики, охорона, яка є там офіційно в клубі Алюр, і просто не приходити, – каже батько Михайло Гнатишин.

Суд прийняв рішення притягнути до відповідальності двох свідків. Також термін тримання під вартою Сергія Терендиха продовжили до двох місяців. Наступне судове засідання відбудеться 5 березня.

 

Зазначимо, обвинувачені у справі двоє  – Сергій Терендих та Володимир Біляшевич. Першому загрожує від 7 до 10 років ув’язнення, а іншому від 4 до 7. На час судових розглядів Володимир Біляшевич під домашнім арештом, а Сергій Терендих у СІЗО.

 

 

 

Попередня стаття

На Тернопільщині кількість планових перевірок зменшилась на третину

Наступна стаття

Україна — не Росія: українці самі обирають президента і закордоном це усвідомлюють, – Анатолій Гриценко (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.