Тернополянам заважають сміттєві баки, які винесли під вікна багатоповерхівок

 

Мешканці будинку 15 квітня, 31 вже тиждень виносять сміття на подвір’я багатоповерхівки. Контейнери стоять у самому заїзді, а поруч них лавочки для відпочинку та дитячий майданчик.

 

– Вони їх носять то сюди, то туди. То за тим будинком стояли, то вже тут поставили, не знаю, що вони хочуть, – каже тернополянка Леся.

– Ось там лавочки стоять, збоку діти граються, ну як так, а тут позабивали, – каже тернополянин Василь.

 

На вулиці Симоненка, 6 три сміттєвих баки займають місця на автостоянці. Одна урна скотилася вниз на проїжджу частину, тепер її обминають і автівки, і мешканці.

 

– Сміттєві баки витягнули в п’ятницю, але тут одразу пішохідний перехід і два місця займають на автостоянці, мешканці наші не задоволені, – тернополянка Оксана.

 

Мандрівні смітники з’явилися під вікнами багатоповерхівок, у яких були сміттєві шахти. З кінця січня сміттєпроводи у 126 житлових будинках запаюють, а контейнери зі сміттям виносять на вулиці. Зі спеціально об лаштованими місцями, кажуть в обслуговуючих підприємствах, визначилися не всюди.

 

– Ми змушені були витягнути на ймовірні ділянки розташування для того, щоб люди могли підказати чи їм підходить чи їм не підходить, – розповідає заступник директора ПП «Люкс» Катерина Садівник.

 

Один металевий майданчик для сміттєвих баків вартує близько шести тисяч, кажуть назбирати кошти всі одразу – нереально.

 

– Поступово по мірі заступлення обігових коштів, які ми маємо, тому що зайвих грошей нам ніхто не дає, – каже Катерина Садівник.

 

Все ж встановити їх мають до травня, бо з початком літа усі жителі міста мають сортувати відходи. Та поки не відведені контейнерні місця – зробити це неможливо.

 

– Є певні скарги мешканців, що спочатку заварюють, а потім ставлять контейнера, просимо з розумінням до цього поставитися, оскільки ця робота потребує і демонтажу, і окремої площадки з навісами для контейнерів, і закупівлі самих контейнерів, – заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

 

Наталя Борсук, Тамара Вощило, у Фокусі дня, МедіаТОР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Кременці автівка влетіла в бетонну огорожу, постраждали п’ятеро людей

Наступна стаття

«Малому і середньому бізнесу потрібні дешеві та довгострокові кредити», – Олександр Савченко

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.