Буревій на Тернопільщині повалив дві водонапірні вежі вартістю майже 5 мільйонів гривень (Відео)

Впала від вітру. Не Тернопільщині так розгулявся буревій, що перекинув водонапірну вежу у селі Іванівка.

 

– Це було з ранку. Я побачив через вікно, що вежа рухається. І через кілька хвилина вона впала, – розповідає житель села Іванівка Михайло Лис.

 

Вежа була порожньою. Вона  – частина підземного водопроводу, який має забезпечити водою жителів п’яти сіл Теребовлянського району. У трьох: Іванівка, Ілавче, Глещава споруджували нові резервуари для води. Запусти водопровід планували ще минулого року та не встигли.

 

– У нас нема води на території громади. Ми почали перший крок, тобто будівництво веж і цього року плануємо зупстити водопостачання у всіх наших населених пунктах, – каже  сільський голова Іванівки Руслан Шафранович.

 

Вартість такого проекту– понад 5 з половиною мільйонів гривень. Найбільшу частину коштів виділив Державний фонд регіонального розвитку. На резервуар в Іванівці затратили майже 2 мільйони. Та, схоже, зекономили на кріплені. Жителі пригадують вежі розгойдував вітер ще з перших днів встановлення.

 

– Вежі хиталися вже давно. Ми телефонували у сільську раду. Тоді правда приїжджало якихось два хлопці, щоб робили. Але бачимо який результат, – наголошує Микола Лис.

– Це халатне відношення до роботи, – продовжує пан Михайло Копрій.  

 

На кілька годин довше протистояла вітру, дорожча на 600 тисяч гривень конструкція у сусідньому селі Ілавче. Тут було два резервуари неподалік школи. Перший впав на ранок понеділка, інший, кажуть люди, хитається.

 

Хто  ремонтуватиме пошкодження – визначить комісія. Тим часом у громаді  рахують збитки, бо шквальний вітер зірвав і купол церкви. За ці вихідні буревій наробив біди у п’яти районах області. Як наслідок зірвані дахи зі шкіл та дитсадків, поламані дерева, потрощені автівки.

 

–  Внаслідок ускладнення погодних умов пов’язаних з сильними поривами вітру на території області найбільше постраждали Чортківський, Бучацький, Заліщицький, а також пошкодження зафіксували у Теребовлянському та Підволочиському районах, – наголошує керівник прес-служби Управління ДСНС України у Тернопільській області Сергій Данілін.

 

Синоптики кажуть, негода була очікуваною. На Тернопільщину прийшов циклон з Білорусі. Проте вітритиме в краї  ще не довго. На цей тиждень у Гідрометцентрі прогнозують дощі, а вже з середини березня – теплу весняну погоду.

 

Наталя Луків, Надія Березюк, Сергій Русаков, У фокусі дня, МедіаТОР

Попередня стаття

Керівника одного з підрозділів патрульної поліції Тернопільщини затримали на хабарі

Наступна стаття

На Тернопільщині за булінг каратимуть штрафами

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.