Тисячолітня твердиня у Теребовлі вражає товщиною стін (Відео)

 

 

На високій горі над Теребовлею збереглися руїни одного з найстарших замків України. Мури фортеці завтовшки 3,5-5 метрів, висота сягає 18-ти, а загальна довжина  – понад сотню метрів.

 

Теребовлянський замок неодноразово витримував ворожі облоги. Напади татар у 1687 і 1688 роках стали для твердині фатальними, замок більше не піднімався з руїни.

 

Нині з вежі-бастеї відкривається дивовижна панорама міста. А під стінами замку зберігся постамент відважній Софії Хшановській. Вона відзначилася неабиякою мужністю при обороні замку від турків. Софії встановили пам’ятник, який зруйнували у радянські часи. Але у 2012 році його відновив місцевий скульптор Роман Вільгушинський. Кам’яна Софія зображена у старовинній сукні, один кинджал за поясом, інший тримає у правій руці. Точніше тримала, адже його відбили невідомі вандали.

 

Багато загадок і легенд приховують підземні ходи й глибокі льохи фортеці. Вони ще чекають своїх дослідників.

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Паліїв сухої рослинності штрафуватимуть на десятки тисяч гривень

Наступна стаття

У Бучачі жінка обливала місцеві пам’ятки машинним маслом (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.