Повний місяць у весняне рівнодення. Тернополяни спостерігали дивовижне явище (Відео)

У ніч на 21 березня українці мають змогу побачити у небі повний місяць. На цю ж дату припадає день весняного рівнодення.

Астрологи заявили, що подібне явище може позначитися на людях, змушуючи їх поводитися егоїстично, йти на повідці у швидкоплинних емоцій і робити необдумані дії.

Крім того, фахівці зазначили, що в повний місяць деяким людям буде складніше заснути, навіть якщо Місяць вони не побачать. Усе це астрологи списують на самонавіювання.

Минулого разу повний місяць збігся з весняним рівноденням 19 березня 1478 року.

Офіційною датою весняного рівнодення вважається 21 березня. Така дата була встановлена за часів Нікейського собору у 325 році при римському імператорі Костянтині I. Останній раз в цьому столітті весняне рівнодення випадало на 21 березня 2007 року і далі в ХХI столітті буде випадати на 20 березня або навіть на 19 березня.

А ось сьогодні, 21 березня 2019 року, відбудеться збіг весняного рівнодення і місячного затемнення, яке вже зустрічалося 541 рік тому – 19 березня 1478 року.

Для довідки: Весняне рівнодення – це момент переходу сонця з південної півкулі в північну. В цей день на всій поверхні Землі, за винятком полюсів, день фактично дорівнює ночі.

 

Попередня стаття

У відділеннях «Ощадбанку» – черги за готівковою субсидією

Наступна стаття

Сьогодні у Тернополі перекриють одну з центральних вулиць

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.