Тернополяни розповідають улюблені анекдоти (Відео)

У неділю, 1 квітня, у світі відзначають міжнародний День сміху. Через те, що жарти та розіграші були популярними скрізь і завжди, простежити історію виникнення цього не просто.

 

Найпоширеніша теорія свідчить, що День сміху з’явився у Франції. До 1582 року у Франції (яка в ту пору жила за Юліанським календарем) Новий рік відзначали весною – з 25 березня по 1 квітня. Потім влада вирішила ввести новий календар – Григоріанський, і новорічні свята перенесли на звичний для нас час – 1 січня.

 

Через погано розвинені комунікації звістка про це дійшла не до всіх, і багато хто продовжував через незнання або з упертості відзначати Новий рік раніше. Освічені громадяни завели звичай знущатися над невігласами: найпопулярнішим жартом було непомітно причепити до спини бідолахи паперову рибину і дражнити його Poisson d’avril (“квітнева риба”).

 

Які анекдоти знають тернополяни – дивіться в проекті «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР.

Попередня стаття

Тернополянин сфотографувався з бюлетенем

Наступна стаття

1 квітня – День сміху

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.