Ні присісти, ні сходити в туалет. У Теребовлі з ночі черга, аби здати голоси (Відео)


З мішками голосів під воротами ОВК. Члени виборчої комісії із 5 районів Тернопільщини з ночі стоять на вулиці, аби здати результати голосування. Зігрітись ніде, присісти теж, навіть банально сходити в туалет в чужому місті теж немає можливості.

Пан Богдан приїхав за півсотні кілометрів із сусіднього району Бучач ще в опівночі. До обіду понеділка неабияк втомився, тож присів на мішок з бюлетенями.

– Дванадцять годин ми чекаємо.

Півдоби пильнувати документи державної ваги просто неба, каже, не витримують нерви.

– Є бажання перекинути через паркан, люди змучені, не виспані, голодні – зігнали усі райони докупи і знущаються над людьми. Ніхто не хоче запустити людей на лавочку, а де нам бути, подивіться скільки машин навіть туалету нема, – каже член виборчої дільниці у Бучачі Богдан.

Впустити  людей на територію центрального теребовлянського стадіону, де нині діє ОВК, – пояснює відповідальний за списками, не можуть, бо почнеться хаос. Аби хоч трохи впорядкувати здачу бюлетенів – створили чергу.

– Якщо ми запустимо цих людей сюди, буде дуже гарне кіно.

До другої години дня опрацювали 170 дільниць, ще сотня –  в черзі. Люди побоюються, що так протягнеться до вівторка. Бо темп приймання документів  – 5 представників дільниць на годину.

– Дуже було холодно вночі, трясешся і стоїш тут як бидло, – член виборчої дільниці у Монастириському районі Василь.

– Ми чекаємо цілу ніч, всі голодні, холодні, ніхто про нас не думав і взагалі не організована наша окружна дільниця і нам то обідно, що про нас не дбають, – член виборчої дільниці у Теребовлянському районі Оксана.

Повільно працюють через неправильно заповнені протоколи, каже секретар ОВК. Тож люди самі винні.

– Якщо буде все чітко, правильно заповнено, без ніяких виправлень, помилок це буквально 5 хв і вони свій протокол здали, я думаю, до сьогоднішнього вечора ми справимося, – секретар ОВК № 166 Ірина Сковронська.

Засвітла люди замінюють одне одного, пригощають кавою та стежать за номерками. У черзі зарікаються – вдруге на виборах не працюватимуть, така копійка, кажуть, вилазить боком.

Наталя Борсук, Сергій Русаков, У Фокусі дня, МедіаТОР

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Явка виборців за кордоном знизилася майже на 30%, порівняно із 2014 роком

Наступна стаття

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

One Comment

    Avatar
  • Ніхто нікого насильно непримушував йти на виборчий округ працювати

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.