На Тернопільщині трапилося півтисячі пожеж через підпали трави

Пожеж в екосистемах більшає, – констатують рятувальники. Цього року трапилося майже півтисячі загорянь через спалювання сухої трави, – повідомила речник ДСНС в області Ірина Крупа. Негативну тенденцію пояснюють складністю доведення вини порушників.

 

 

Нагадаємо, 1 квітня масштабна пожежа сталася у селі Біла поблизу Тернополя. Рятувальники гасили вогонь понад сім годин.

 

 

«О 14:38 надійшло повідомлення про пожежу сухої трави поблизу села Біла Тернопільського району. Горіла суха трава окремими осередками на площі орієнтовно 2 га. Суха та вітряна погода сприяла швидкому розповсюдженню полум’я та збільшенню площі пожежі. Цього дня не тільки селі Біла горіла трава. На гасіння пожеж був задіяний весь Тернопільський гардізон. Горіло і в Березовиці, в селі Довжанка, на вулиці Львівська у Тернополі. Була пожежа в Чистилові на території заповідника. Загалом за добу рятувальники погасили більше тридцяти таких пожеж. Рятувальники завершили гасіння у Білій близько десятої вечора. Вкотре наголошую, що такі пожежі досить затратні, оскільки ми залучаємо весь особовий склад, техніку, багато пального йде на гасіння. А загалом виїзд одного автомобіля на гасіння вартує близько п’ятдесяти тисяч гривень. До таких пожеж, зазвичай, призводить людська недбалість або спеціальні підпали. Часто люди випалюють траву, намагаючись щось привести до порядку. Потрібно зрозуміти, що збитки через такі дії значні. Гине тваринний світ, погіршується стан ґрунтів. Екологічний баланс ґрунтів погіршується назавжди. В зону ризику потрапляють не лише житлові масиви. Коли пожежі стаються поблизу ліній електропередач, це може призвести до замикання», – розповідає Ірина Крупа.

 

 

Пожежі через спалювання сухої трави зафіксовані в усіх районах області. Порушення передбачає адміністративну відповідальність; якщо дії завдали значних збитків загрожує кримінал.

 

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Бережанщині затримали чоловіка, який зрубав дерев майже на 300 тисяч гривень

Наступна стаття

ЦВК опрацювала 100% протоколів: В.Зеленський випереджає П.Порошенка у два рази

2 Comments

    Avatar
  • Треба вводити не адміністративну, а кримінальну відповідальність.

  • Avatar
  • Чому не шукаєте винних? Зазвичай люди в селах самі підкажуть хто це міг зробити або зробив. Шукайте і карайте!

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.