На Тернопільщині встановили триметрові вербові галузки (Фото)

Велетенські вербові галузки встановили у музейному комплексі Лемківське село. Так працівники музею готуються до Вербної неділі. Гілля заввишки 3,5 метра виготовляли з підручних матеріалів впродовж тижня.

– Аби популяризувати наш музейний комплекс, ми вирішили щороку робити унікальні речі. Цього разу виготовили 3,5 метрову вербову лозу. Багітки зробили з монтажної піни і пластикових пляшок. Їх збирали повсюди, бо на одну гілку треба було 20-25 пляшок, – каже директор музейного комплексу Лемківське село Віра Дудар.

Своє творіння працівники музею називають унікальним. Кажуть подібного в Україні немає.

– Кожен, хто буде проїжджати повз наш музей – зупиниться, аби сфотографуватися біля гігантської вербової лози. Відповідно зайде до музею, познайомиться з лемківською культурою. Так ми зможемо ще краще її популяризувати, – продовжує пані Віра.

Лемки кажуть, головне їхнє завдання зберегти мову. Тому з Вербною неділею вітають рідною лемківською говіркою.

– Най тото вельке сьвато-Цьвітна Неділя,приде гу Вас з вельком надійом на Боже Благословіня, же Бог не лишит свій люд в прикросты!! Най буде мир і спокій в родынах, най сьвачена багнітка,така як наша музейова, вижене з Вашых хыж, з Вашых душ шытке зле, недобре , маловартне. І хтовди най заторжествує лем велька віра в Бога,віра в нашу шчасливу лемківску будучност!!!!Зо Цьвітном Недільом!!!Од гнеска за тыжден-Велыкден!!!
З вельком повагом роботяшчы музейного комплексу “Лемківске село”

Нагадаємо, минулого року напередодні Великодня на території музею встановили велетенський кошик, який прикрасили гігантськими паскою, шинкою та писанками.

Попередня стаття

Понад півсотні дерев зрізали невідомі на Текстильній у Тернополі

Наступна стаття

У Порошенка і Зеленського різні погляди щодо війни в Україні

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.