Тернопільська молодь знайомиться із затребуваними в світі професіями (Відео)

Знайти себе в Україні. Аби молоді тернополяни працювали вдома навчальні заклади та підприємці краю об’єднуються для наставництва. Спільно проводять тренінги, дискусії та діляться власним досвідом.  З потенційними працедавцями днями познайомились півтори тисячі школярів і студентів. Тернопільський національний економічний університет провів профорієнтаційний захід  -«Дні кар’єри ЄС».

 

– Україна вибрала Європейський напрямок, що зафіксовано в конституції України ми рухаємось цим шляхом. А таких захід проводиться того щоб ми навчилися тих вимог, які ставить Європа для професійного зростання, -зазначив проректор з наукової роботи ТНЕУ Зеновій-Михайло Задорожний.

 На зустріч із молоддю приїхали представники Європейського союзу, видатні українці, які працюють закордоном та місцеві чиновники. Кожен розповідав про свій шлях до успіху. Студенти спілкувались з кадровиками із тернопільських підприємств і одразу ж могли домовитись про першу роботу, а також слухали лекції менторів, як створити власну справу.

– Ми співпрацюємо зі сторони бізнесу з Тернопільським національним економічним університетом. Практична орієнтованість університету і цієї конференції налаштовує на те, щоб ми залишали молодь в Україні. Ми якраз зараз разом з університетом проводимо бізнес-курс МЕШ. Це – основи підприємництва, яких ми – представники бізнесу, навчаємо студентів. Зала переповнена, є велика зацікавленість молоді, – каже віце-президент Міжнародної торгової палати ICC- Ukraine Тарас Демкура.

Напрямки над якими працює успішний  тернопільський підприємець Тарас Демкура – бізнес-курс МЕSH та проект «Життя в стилі ЕКО» були представленні в містечку професій. Увагу студентів привернула презентацію здорового способу життя. Куратор екологічного проекту  Галина Жмуд підсумовує: сучасна молодь розуміє, що нині важливо не лише зростати фінансово, а впроваджувати корисні ініціативи.

 – Студентам дуже цікава тема здорового способу життя. Молодь зараз думаюча, креативна, вони розуміють, що ми маємо залишити для них гарне чисте повітря, ми маємо залишити для них можливість бути здоровими. В проекті «Життя в стилі ЕСО» вони можуть себе і  реалізувати, і заробити гроші, – пояснює куратор проекту «Життя в стилі ЕКО» Галина Жмуд.

Студентка економічного університету Ліля Слома уважно вивчає презентаційні матеріали проекту «Життя в стилі ЕСО». Лілія –  віце-президент з розвитку партнерських відносин  компанії Aisik у Тернополі,  освоює  бізнес –курс МЕШ, веде активне громадське життя і вже зараз знає, що в майбутньому хоче займатись соціальним бізнесом.

Чим нині вигідно займатись, що приносить дохід і з чого розпочати під час лекції розповів студентам Віце-президент міжнародної торгової палати ІСС- Ukraine Тарас Демкура. Засновник музею Ретро автомобілів, Етно-галереї «Спадок» переконаний: українці не повинні просити про допомогу, ми привабливі для Європи, потрібно лиш знайти свою нішу і пишатись тим, що ти робиш.

Українська молодь дуже талановита, – каже Тарас Демкура. Студенти знають мови, добре володіють комп’ютерними технологіями, продукують ідеї. Тож завдання соціально відповідальних підприємців зорієнтувати, над чим працювати, щоб гідно заробляти вдома. Саме тому подружжя Тараса та Ірини Демкур започаткували бізнес-курс МЕSH. Навчання відвідують студенти трьох тернопільських вишів, і як зазначають викладачі, знання отримані там, не аби як,  мотивують молодь.

– В нас на цей курс ходять студенти різних спеціальностей — це політологи, туристи, міжнародні економічні відносини. Повірте мені, що в них враження якнайкращі. Вони продовжують ходити, це ті люди, які вже пересікли екватор. Зараз вони готують стартапи. І, власне, такі заходи вони нам потрібні. Я б дуже хотіла, щоб чим більше людей — підприємців, бізнесменів, людей, які мають свою справу, ділилися досвідом. Ми, що можемо ми максимально можемо дати студенту, ми даємо. Але практичні навики він може отримати саме на от таких бізнес-курсах, зазначає директор Інституту міжнародних економічних відносин ім. Б. Гаврилишина ТНЕУ Ірина Іващук.

Переймати європейський досвід і застосовувати його вдома, закликають і представники влади. Кажуть у Тернополі є чимало галузей, де молоді люди можуть себе знайти.

– Поїхати в світ, в Європу треба для того, щоб зрозуміти, до яких речей ми намагаємося прийти — раз,  здобути досвід — два, але все-таки цей досвід, ці навики треба застосувати в себе в державі. Ми  прямолінійним способом ніколи не подолаємо провалля між нами, тому ті галузі, ті індустрії, які зараз потребують мислення, потребують інтелекту, власне, в Україні, вони можуть нас врятувати, нашу державу в цілому, – підсумовує заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Головний меседж, який хотіли донести успішні спікери молоді – це праця над саморозвитком.  Тож закликають не зупинятись, навчатись, переймати досвід і рухатись вперед.  А організатори бізнес-курсу МЕSH принагідно нагадають – до співпраці готові.

 

Попередня стаття

В Україні триває «день тиші» перед другим туром виборів

Наступна стаття

Усі виборчі дільниці Тернопільщини цілодобово охоронятимуть поліцейські

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.