Фотографування та оприлюднення виборчих бюлетенів – основні порушення, вчинені виборцями Тернопільщини (Відео)

Станом на 18.30 годину правоохоронці Тернопільщини зареєстрували 17 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства. Найбільше повідомлень – 5, стосувалися фотографування та оприлюднення виборчих бюлетенів. За порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації на одну із жительок краю поліціанти склали адмінпротокол. Жінка  виклала в одній із соцмереж фото бюлетеня із відміткою на користь одного із кандидатів в Президенти.

Також до правоохоронців надійшло 4 звернення  від краян, котрі не знайшли себе у списках виборців. Задокументовано два випадки незаконної агітації. На всі повідомлення про можливі порушення поліцейські реагують оперативно та згідно чинного законодавства.
Близько 17.30 у Шумському районі на одній із виборчих дільниць місцевий житель завдав тілесні ушкодження поліцейському, котрий ніс там службу. Чоловік у стані алкогольного сп’яніння  вчинив скандал на дільниці, правоохоронець намагався заспокоїти дебошира. Проте останній напав на  працівника поліції та вдарив його в руку та обличчя. Після чого втік.
На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, яка встановила місцезнаходження зловмисника та доправила його до районного відділення поліції. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваному та про внесення даного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 345 ККУ.  Випадок не вплинув на роботу виборчої дільниці.
Загалом оперативна обстановка в області стабільна, – запевнив керівник Нацполіції області  Олександр Богомол. – Правоохоронці продовжують нести службу в посиленому режимі, забезпечувати безпеку та порядок під час голосування.
Попередня стаття

Зеленського оштрафували за порушення таємниці голосування

Наступна стаття

Зеленський набирає понад 73 % голосів: результати національного екзит-полу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.