“На Тернопільщині обійшлося без підкупу виборців”, – поліція

Проект TERNOPILTIME

На Тернопільщині вибори виграв Володимир Зеленський. Він отримав 50,4% голосів, у Петра Порошенка – 46,65%; 3% бюлетенів визнано недійсними. За інформацією ЦВК, загальноукраїнські показники такі: 73% на користь Зеленського; 24% виборців віддали голоси Порошенку.

У Тернопільській області проголосувало 517 670 осіб, – повідомляє ЦВК. Явка виборців – 63%. В регіоні працювали 1 тисяча 183 виборчі дільниці у п’яти виборчих округах. А загалом по Україні діяло 199 округів, 29 888 виборчих дільниць.

 

Значних порушень, які могли б вплинути на результати виборів на Тернопільщині не  зафіксовано, – повідомив начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. Деякі виборці, як і в першому турі, фотографували бюлетені і поширювали світлини в соцмережах, за що передбачена адміністративна відповідальність.

 

«Надійшло 13 повідомлень про порушення, по одному складено адміністративний протокол, по декількох ще будуть складені протоколи. Серед порушень – фотографування бюлетенів у кабінках і виставляння у соцмережі. Ще дев’ять повідомлень пов’язані з дрібними порушеннями законодавства. Були випадки невключення у списки виборців, також деякі порушення стосувалися агітаційної діяльності. Щодо фотографування, то за статтею 212 Кодексу про адміністративні правопорушення, передбачений штраф від 510 до 850 гривень. Сфотографуватися можна лише для себе, але поширювати світлину заборонено. Якщо розголосити інформацію про голосування іншої людини, передбачена кримінальна відповідальність. Інформація про підкуп виборців не надходила»

 

Вікторія Неборак

 

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

У Тернополі дівчина раптово вибігла на дорогу і потрапила під колеса авто

Наступна стаття

Як тернополяни голосували у другому турі президентських виборів (НАЖИВО)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.