ЦВК оприлюднила остаточні результати виборів Президента України (Відео)

Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати виборів Президента України. Новим главою держави обрано Володимира Зеленського, який отримав 13,5 млн голосів виборців, або 73,22%.

Петро Порошенко зайняв друге місце з 24,45% голосів. За нього проголосували понад 4,5 млн виборців.

Згідно з законодавством, інавгурація президента має відбутися протягом 30 днів після оприлюднення офіційних результатів виборів виданнями “Голос України” та “Урядовий кур’єр”, пише bbc.com.

ЦВК у вівторок передасть відповідні дані цим газетам, однак коли саме вони зможуть опублікувати цю інформацію – невідомо.

День проведення інавгурації більшістю голосів має визначити Верховна Рада України за поданням голови парламенту. На сайті парламенту повідомляється, що наступний пленарний тиждень відбудеться 13 – 17 травня, тому варто очікувати, що саме в ці дні депутати визначаться з цим питанням.

При цьому час інавгурації, список гостей та інші організаційні моменти спікер парламенту Андрій Парубій має узгодити з Володимиром Зеленським.

Попередня стаття

Наслідки негоди: підтоплено 34 домогосподарства. Автівки буксують на розмитих дорогах (Фото)

Наступна стаття

З початку травня жителям Тернопільщини перерахують субсидії

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.