На Тернопільщині затопило 160 домогосподарств

Внаслідок сильних дощів на Тернопільщині підтоплено 160 домогосподарств, – повідомив голова облдержадміністрації Степан Барна. Через негоду було знеструмлено понад тридцять сіл. Найбільше постраждали чотири райони: Козівський, Бережанський, Підгаєцький, Збаразький. Наразі в області ліквідовують наслідки стихії та підраховують збитки.

 

«Зараз спільними зусиллями маємо оперативно працювати над подоланням наслідків стихії. В області було відключено від електропостачання 30 населених пунктів. Наразі електропостачання там відновлено. У деяких населених пунктах ситуація залишається критичною, до прикладу в Козівському районі. Відбуваються засідання техногенної комісії. Також ми вирішуємо питання щодо надання матеріальної допомоги тим жителям області, що зазнали значних втрат внаслідок стихії. Зокрема, розглядаємо питання щодо надання одноразової матеріальної допомоги. Оскільки за статтею 34 Закону «Про місцеве самоврядування», гарантоване відшкодування тим родинам, які постраждали від стихійного лиха. Також тим питанням будуть займатися виконавчі органи сільських, селищних і міських рад», – повідомив під час засідання спеціальної комісії з питань надзвичайних ситуацій і техногенно-екологічної безпеки голова облдержадміністрації Степан Барна.

 

Без газопостачання на Тернопільщині залишається 220 домогосподарств. Нагадаємо, проблема склалася внаслідок пошкодження газової труби у селі Летятин Бережанського району. Сьогодні там розпочалися ремонтні роботи, – запевнив керівник «Тернопільгазу» Олег Караванський. Обіцяють завершити їх упродовж доби.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

«Це пухлина на організмі народу», – тернополяни про Верховну Раду (Відео)

Наступна стаття

На набережній Тернопілського ставу планують звести відпочинковий комплекс (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.