На Тернопільщині стрімко підвищується рівень води в річках

Через сильні дощі та грози на Тернопільщині рівень води в річках стрімко підвищується. Перші показники небезпечних явищ спостерігаються Заліщиках, – повідомляє метеоролог обласного гідрометеоцентру Оксана Софінська. У Дністрі рівень води сягнув шести з половиною метрів.

 

Враховуючи прогнози метеорологів, на Тернопільщині й далі ймовірні дощі та грози. Відтак це може сприяти подальшому збільшенню рівня води в річках. «Ми отримали попередження про зміну гідрологічної ситуації у зв’язку з сильними дощами, які спостерігаються на Тернопільщині. Очікується підйом рівня води 0,2 – 1,0 метрів над рівнями. Втім, шість, шість з половиною метрів – це позначка, за якою вода заходить на заплав. У 2008 році, коли ми мали ситуацію з паводком, рівень води сягнув дев’яти метрів. За прогнозами обласного гідрометеоцентру, опади нас чекають сьогодні, також упродовж наступної доби ймовірні короткочасні дощі та грози. Ми стежимо за тим, якого рівня сягає вода. Тенденція щодо його підвищення є, але поки що панікувати рано. Враховуючи подальші прогнози метеорологів, з наступного тижня ситуація з опадами має стабілізуватися. Окрім цього, вночі передбачаються мінусові температурні показники», – пояснює заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення ОДА Ігор Любий.

 

Нагадаємо, внаслідок стихії 28 – 29 квітня на Тернопільщині підтопило близько двохсот домогосподарств. А збитки аграріїв сягнули 22 мільйонів гривень

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

До Тернополя з найкращими хітами їде Олег Винник

Наступна стаття

Небезпечна хвороба “косить” поголів’я свиней на Підволочищині (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.