Жителям Тернопільщини пропонують «Теплі кредити»

Цього року Уряд відновив дію програми з енергоефективності. Відтак деякі жителі області вже взялися оформляти «Теплі кредити». Банки готові приймати заяви від клієнтів.

 

Наразі у програмі «Теплі кредити» беруть участь «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк». За такою програмою можна придбати твердопаливні котли, енергозберігаючі вікна, провести інші заходи з термомодернізації й отримати 35% відшкодування від держави.

 

«Теплі кредити» у Тернополі оформляють і об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, розповів голова ГО «Рада голів ОСББ» Сергій Лупак. Але попередньо необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію. «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків на  Чалдаєва 13 та 17 підписали кредитні договори із Укргазбанк на 117 тис кожен за  програмою ” Теплі кредити”. Очікувана сума відшкодування від держави становитиме 42%. Процентна ставка 18% річних, із них 12% повертає ОДА. За кредитні кошти буде проведено заміну дверей в місцях загального та спільного користування. Співвласники дбають про своє житло. Це уже другий” «теплий кредит». Перший був оформлений минулого року також на енегоефективні заходи».

 

Додамо, урядова програма з енергозбереження діє в Україні більше трьох років. За цей період «Теплими кредитами» скористалося понад сто тисяч громадян.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

З могил – на узбіччя: у Кременці прибирання на кладовищі спричинило сміттєвий колапс (Фото)

Наступна стаття

Жителі Тернопільщини роззброюються: здали 200 одиниць зброї і 3,5 тисячі боєприпасів

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.