На Тернопільщині щодня виявляють близько 30 хворих на кір

На Тернопільщині діє сім спалахів кору. Відтак щодня лікарі-епідеміологи виявляють десятки нових випадків захворювання, – розповідає завідувач відділу епіднагляду, спостереження та профілактики інфекційних хвороб обласного лабораторного центру Марія Павельєва. Ситуація з цією недугою в області неблагополучна.

 

Упродовж квітня на Тернопільщині зареєстрували близько восьмиста хворих на кір. Внаслідок ускладнень цієї хвороби помер 27-річний тернополянин. В Україні від початку року кір забрав життя 17 людей.

 

«Продовжуємо виявляти нові випадки захворюваності на кір. За три останні місяці цього року було зареєстровано 2118 випадків. Від початку року в області виявлено 34 спалахи кору, нині діючими залишається 7 спалахів. Спалахи пов’язані із захворюваністю в організованих колективах. У більшості випадків – це загальноосвітні навчальні заклади. Тільки за квітень зареєстрували орієнтовно 780 випадків захворювання на кір. Випадки реєструються буквально на всіх адміністративних територіях нашої області. На жаль, у цьому році захворюваність на кір досить висока. До прикладу, минулого року на кір захворіло 3569 жителів області, то вже цього року маємо понад дві тисячі хворих за три місяці», – каже Марія Павельєва.

 

Кількість хворих на кір б’є рекорди і загалом по Україні. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, цього року на кір захворіло понад сорок тисяч українців. Найбільше нових випадків кору зареєстровано у Харківській, Київській, Тернопільській, Хмельницькій областях.

 

Кір переважно вражає тих людей, які не вакциновані, або ж щеплювалися неякісними вакцинами, – запевняє в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Вона закликала українців не уникати щеплення, а перед проходженням цієї процедури консультуватися із сімейним лікарем. Дефіциту вакцин від кору немає.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Тернополянам представили проект реконструкції Парку Слави

Наступна стаття

На Тернопільщині психічнохворий чоловік виїхав з дому на авто і пропав

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.