Тернополянам представили проект реконструкції Парку Слави

Перший ескіз оновлення Старого парку ініціатори представили ще вторік, але його обговорення триває досі – понад 5 років. Удруге план відновлення відпочинкової зони громадськості презентували 8 травня.

Вартості відновлювальних робіт у міській раді ще не порахували. За словами заступника міського голови Тернополя Леоніда Бицюри, кошторис представлять після завершення питань, пов’язаних з  дозвільними документами, проте на розробку вже витратили 160 тис. гривень.

Як розповів співавтор проекту  Ярослав Брінь, зміни в структурі  парку будуть несуттєвими – у планах архітекторів прокласти велосипедну доріжку, зробити місця для відпочинку зі столиками, майданчик для дітей, створити інформаційні таблички з напрямками руху тощо.

Також ініціатори планують осучаснити меморіальну складову Старого парку.

«Ми б хотіли, щоб вона була виконана за такими технологіями, з таких матеріалів і з такими ідеями, які б давали глядачам, після знайомства з цими об’єктами, перше – відчуття натхнення, відчуття впевненості, гордості за ті перемоги, які є в нашій українській історії, друге – власне наситити парк життям. 3а тридцять років не було вирішено питання закріплення земельної ділянки за цим парком і фактично зараз ми лише завершуємо цю роботу. Жодних речей щодо забудови або перебудови парку немає і не буде. Це однозначна позиція громадськості і влади», – зазначив Леонід Бицюра.

Концепція розробників передбачає дві меморіальні зони, одну з них присвятять пам’яті загиблих у Другій Світовій війні, а інша нагадуватиме про українських Героїв та Героїв АТО.

Загалом парк планують поділити на три зони – вхід, центральну алею та оновлений Пагорб Слави.

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Інформація про смерть хлопчика від «Тархуну» – вигадка, – головний лікар Тернопільської міської комунальної дитячої лікарні

Наступна стаття

На Тернопільщині щодня виявляють близько 30 хворих на кір

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.