На Тернопільщині є люди, які координують привіз львівського сміття (Відео)

В інтернеті – сміття, в житті – згарище. У соцмережах жваво обговорюють львівські відходи на звалищах Тернопільщини. Від початку травня запевняють активісти непотріб із сусідньої області шукає пристановища. Місцеві чиновники приймати відмовляють. Та все ж кмітливі водії вантажівок, схоже, дають собі раду.

На відео з камер спостереження жительки села Озерян пані Люди видно як о другій год ночі селом їдуть невідомі вантажівки. Зранку на місцевому смітнику жителі побачили «львівські гостинці».  Два ваговози висипали близько 60 тонн відходів.

– Дві величезні купи сміття. Сам бачив львівські чеки і з іншого боку села теж вивезли, є чеки, – житель села Озеряни Іван.

– Та хто бачив як їхали, ніхто не бачив. Ходили хлопці там перебирали сміття, багато  чеків з львівських магазинів, житель села Озеряни Іван.

Про  «сміттєві сюрпризи» у сільраді не відали. Кажуть, такі дарунки завдали чимало клопотів. Та справилися з ним швидко: невідомі підпалили, а загорнули місцеві на проханням сільського голови.

– То сміття напевно згоріло, бо вдень була комісія, а ввечері вже дими йшли. Четвертий рік пішов ще такої біди не було, до свят ми впорядковуємо сміттєзвалище, кладовище тільки впорядкували, а за п’ять днів вже є сміття на території. Я навіть не міг подумати, що нам зі Львова можуть завезти сміття, – сільський голова Озерян Андрій Сиротюк.

За десять кілометрів від Озерян на полігоні Монастириської громади правоохоронці затримали  львівську фуру «на гарячому». Та заїхала на звалище і загрузла в болоті. Непотріб скинути не встигла.

– Вони планували висипати на цьому повороті, дальше заїхати не могли, але й тут погрузли в болоті, – директор КП «Монастириський комунсервіс» Володимир Луців.

Витягували сміттєвоза ЗІЛом, якого викликав місцевий активіст Олександр Сидоришин. Саме він, за словами директора  місцевого комунсервісу напередодні вмовляв прийняти 6 фур з львівськими відходами.

– Були і до головного інженера звернення, і до мене звернення, і усно, і телефоном, але яке у нас нема ні договору, ні нічого. Бачите ми зі своїм не можемо дати раду, техніка на ремонті, – директор КП «Монастириський комунсервіс» Володимир Луців.

На запитання активісту чи координував він з водіями, які привезли львівське сміття на Тернопільщину, чоловік заперечував.

– Та яке, що ви, яке? Я взагалі там випадково опинився та й все, у мене є особистий конфлікт з мером міста і він приписав мені цю історію, –  активіст Олександр Сидоришин.

Хто вивозив сміття не знають ні в мерії, ні в комунальному підприємстві, ні активіст. Міський голова Львова Андрій Садовий запевняє, на захоронення відходів у межах області  виділяють значні суми, тому ті хто скидають сміття на Тернопільщині мають нести відповідальність.

– Обласна державна адміністрація отримує триста мільйонів тільки за те, щоб організувати цей процес. Як вони ці гроші тратять, кому платять, не платять це також тема як мають досліджувати правоохоронні органи. Якщо є такі факти, негайно викликайте поліцію складайте протоколи і треба, щоб ці хто це організовує були покарані, тоді такого більше не буде, – міський голова Львова Андрій Садовий.

Тим часом тернопільські правоохоронці  встановили:  водій сміттєвоза таки отримав замовлення привезти сміття. Від кого – поки перевіряють. За зроблене кермувальнику загрожує екологічний штраф  – 1700 гривень.

– Поліцейські різними методами стараються боротися з несанкціонованим вивозом сміття. Вже встановлено, що не просто так це сміття сюди привозиться, є люди, які заробляють на цьому відповідні кошти тут на місці, є люди, які координують діяльність цих водіїв, які привозять це сміття, – керівник відділу комунікації ГУНП у Тернопільській області Сергій Крета.

За останні два тижні зафіксовано 4 випадки завезення сміття на Тернопільщину. Аби не допустити повторних скидів львівського непотребу правоохоронці ретельніше стежать за шляхами, які ведуть на звалища.

 

Попередня стаття

У ДТП на Збаражчині перекинувся пасажирський автобус

Наступна стаття

Більшості субсидіантів на Тернопільщині проведуть автоматичні перерахунки

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.