На Тернопільщині через обробку полів загинули зайці і борсуки

За загибель мисливських тварин у Тернопільському районі перед судом постануть аграрії. Трупи 2 борсуків і 5 зайців-русаків виявили між населеними пунктами Курники та Стегниківці у квітні. Дикі тварини загинули внаслідок отруєння. 

 У Тернопільській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтвердили, тварин отруїлися кумариновими сполуками, які входять до складу речовин для обробки полів від мишовидних гризунів. Навколишньому природному середовищу завдано шкоди на суму 56 тис. грн.

Оскільки у зазначеному порушенні вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено статтями 247 ККУ, матеріали у відповідності до ст. 214 КПК України направлено до Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області.

Стаття 247 ККУ передбачає штраф до 1700 грн. або громадські роботи на строк від 120 до 200 годин, або обмеження волі на строк до двох років за порушення правил, установлених для боротьби зі шкідниками і хворобами рослин, та інших вимог законодавства про захист рослин, що спричинило тяжкі наслідки, – повідомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Попередня стаття

 «Економили на хлібі», — тернополяни про заощадження на літню відпустку (Відео)

Наступна стаття

Смачний мед від тернопільських підприємців виграла читачка МедіаТОРа (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.