У Тернополі нарахували понад півтисячі безпритульних собак

527 безпритульних собак нарахували у Тернополі, – повідомила зоозахисниця у ГО «Вірне серце» і «UAnimals» Людмила Чеховська. Найбільше чотирилапих безхатьків виявилося у центральній частині міста.

 

Підрахунок собак у Тернополі проводили з 4 по 6 травня. Рахували чотирилапих за методикою міжнародної організації World Animal Protection на базі унікального програмного забезпечення від команди Animal ID.

 

«На мобільні телефони волонтерам встановили спеціальні додатки від організації Anіmal ID. Завдяки цьому додатку, тварин фіксували. Коли волонтер знаходить на своїй території собачку, то фотографує її. А далі визначаються його координати, інформація відправляється у систему, яка доступна для модератора підрахунку. Зокрема, волонтери мали внести таку інформацію у систему: чи стерилізована собака, її стать, приблизний вік, а також стан здоров’я. Раніше нам розповідали, що в Тернополі кілька тисяч безпритульних собак. В результаті у Тернополі нарахували 527 бездомних собак, з них стерилізовані – 21%. Усвідомлення справжньої кількості тварин дозволяє розробити стратегію та розрахувати бюджет, необхідний для роботи з тваринами в місті, а також дозволяє уникати різних маніпуляцій з цифрами з боку виконавців програми регуляції їхньої чисельності», – розповідає Людмила Чеховська.

 

Додамо, рахували безпритульних собак у Тернополі вперше. Підрахунок провели за ініціативи ГО «Вірне серце» та благодійного фонду «Вірні друзі». Надалі в місті планують щороку визначати кількість безпритульних чотирилапих заради регуляції їхньої чисельності.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Смачний мед від тернопільських підприємців виграла читачка МедіаТОРа (Фото)

Наступна стаття

Через дощ у селі на Теребовлянщині річка затопила дорогу (Відео) 

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.