У Тернополі встановлять пам’ятник захиснику від епідемій і чуми

Лікарню в Тернополі оберігатиме захисник від епідемій і чуми – святий Рох. Символ встановлять на території міської комунальної лікарні швидкої допомоги, пише ZIK.

Виконавчий комітет надав дозвіл для встановлення пам’ятника на своєму черговому засіданні.

Пам’ятний знак розміщуватиметься перед входом у будівлю інфекційного відділення лікарні, що на вул. Пирогова, 16.

Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги – одна з найдавніших у місті. Будівля головного корпусу була збудована в 1894-1895 роках і є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Рох – французький святий. У 12 років втратив батьків і став господарем великого маєтку, але все продав і пішов до Риму. Дорогою потрапив у місто, де була чума. Зайшовши до шпиталю, оздоровив усіх дотиком руки.

Попередня стаття

Через негоду на Тернопільщині з затоплених подвір’їв викачують воду (Фото)

Наступна стаття

Тернополян зaпрошують нa прощу до Зaрвaниці

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.