Децентралізація, залучення капіталовкладень і відродження армії, – Степан Барна підбив підсумки роботи (Відео)

Децентралізація, залучення капіталовкладень і відродження армії: Степан Барна підбив підсумки роботи на посаді голови облдержадміністрації. Одразу після інавгурації нового президента  очільник краю подав у відставку. Нині звітує про зроблене за чотири роки.

Перше і найважливіше завдання, яке вдалося виконати – відродження армії. На Тернопільщині діє 44 артбригада, відновлено військові частини у Чорткові, Теребовлі та Бережанах. Для бійців, які захищають мир і спокій, будують гуртожитки за стандартами НАТО.

– Протягом останніх чотирьох років ми зберегли країну, ми зробили все, щоб війни на території Києва і Тернополя не було. З гордістю можу сказати, що відновлено 44 артбригада. Сьогодні понад три тисячі хлопців і дівчат служать в цій частині, – каже голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Ключовими кроками, які стали початком фундаментальних змін в області, голова облдержадміністрації, вважає реформи децентралізації,  освіти та медицини. Вперше за десятиліття в селах освітили вулиць, ремонтували дороги, відкривали школи й амбулаторії.

– Понад 58 % жителів Тернопільської області проживає в ОТГ.  Це говорить про те, що курс і стратегія на розвиток і розширення повноважень органів місцевого самоврядування – правильний шлях, – зазначає голова облдержадміністрації.

Важливо для розвитку Тернопільщини – залучення капітальних вкладень. За останні роки їх сума зросла в десятки разів. Це дало змогу завершувати довгобуди: Державний архів, басейн у Козові, і споруджувати нові – потужний кардіологічний центр, перинатальний центр матері й дитини.

Одне з найголовніших досягнень, вважає Степан Барна, є команда. Пліч-о-пліч чотири роки поспіль представники політсили працювали на благо свого краю. Результат праці підтвердили виборці у другому турі, Петра Порошенка підтримала половина жителів області.

–  Вперше за багато років нам вдалося сформувати команду тих, котрі відстоювали інтереси Тернопільської області, а не партійного середовища і це дало можливість у розрізі Тернопільської області ще реалізувати проекти в усіх сферах: освіті, медицині, спорті, – підсумовує Степан Барна.

Попри відставку Степан Барна з політики не йде, надалі працюватиме над розвитком Тернопільщини. А наступникам передає область, яка, каже, є лідером за відчуттями безпеки і комфорту.

 

 

Попередня стаття

Зеленський призначив тимчасового керівника Тернопільської облдержадміністрації

Наступна стаття

На Гусятинщині водій помер за кермом: некерована вантажівка знесла електроопору і влетіла на подвір’я

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.